Refurbished laptop: Kako odabrati najbolji uređaj

Tražite li laptop koji će zadovoljiti vaše potrebe, ali ne želite izdvojiti puno novca za potpuno novi uređaj? Razmotrite opciju refurbished laptopa! Refurbished uređaji mogu pružiti odlične performanse po pristupačnoj cijeni, ali važno je znati kako odabrati najbolji uređaj za svoje potrebe. Evo nekoliko korisnih savjeta kako odabrati najbolji uređaj refurbished laptop. Tijekom renovacije su tehnološki uređaji izravno uključeni u proces obnove, čime se njihovo konačno stanje po vizualno stranci približava savršenstvu. Ovi uređaji prelaze tehničkom revizijom, kompletno su očišćeni i obnovljeni, kako bi postizali kvalitetu novih uređaja.

Refurbished laptop

Istraživanje prodavatelja

Prije nego što se odlučite za kupovinu refurbished laptopa, provjerite reputaciju prodavatelja. Potražite povratne informacije od drugih kupaca i istražite pouzdane online trgovine koje nude refurbished uređaje. Predložit ćemo vam nekoliko dobavljača koji se bave prodajom obnovljenih prijenosnih računala, kod kojih možete pronaći detaljne ponude svih uređaja. Među njima su techsavers i supernet.

Razumijevanje refurbishing procesa

Upoznajte se s procesom refurbishinga kako biste znali što očekivati od uređaja. Provjerite koji dijelovi su zamijenjeni ili obnovljeni te kakve su garancije uključene. To će vam pomoći donijeti informiranu odluku prilikom kupovine. Ističe se činjenica da je obnovljena tehnika tehnika koja je nakon korištenja ili izlaganja vraćena proizvođaču. To se događa kada neki komad tehnike dugo stoji izložen u trgovini i nije prodan, nakon čega se vraća proizvođaču na ponovno testiranje i popravak, a tvornica ga vraća u trgovine kao potpuno ispravan, ali ne može ga prodati kao novi.

Provjera specifikacija

Kada birate refurbished laptop, obratite pažnju na specifikacije. Provjerite procesor, RAM, kapacitet pohrane i ostale karakteristike kako biste bili sigurni da uređaj zadovoljava vaše potrebe.

Garancija i povrat novca

Osigurajte se da dobivate garanciju na kupljeni refurbished laptop. Idealno je odabrati prodavatelja koji nudi mogućnost povrata novca ili zamjene uređaja ako niste zadovoljni njegovim performansama.

Cijena i usporedba s novim laptopa

Nemojte zaboraviti usporediti cijene refurbished laptopa s cijenama novih uređaja istih ili sličnih specifikacija. Ponekad se može isplatiti investirati malo više u potpuno novi laptop umjesto u refurbished model.

Ovi savjeti će vam pomoći da donesete pametnu odluku prilikom kupovine refurbished laptopa. Zapamtite, ključno je istražiti tržište i provjeriti sve opcije prije nego što donesete konačnu odluku.

Refurbished laptop

Važne činjenice

Obnovljena tehnika se pokazuje kao odgovor na mnoge zahtjeve tržišta. Naši zahtjevi za kvalitetu uređaja se s vremenom brzo povećali, što vodilo do ideje pružiti ljudima odličnu kvalitetu IT uređaja po manjoj cijeni. Odličan omjer cijene i performansi i zaštita okoliša u glavne prednosti obnovljene tehnike. Svaki uređaj se detaljno provjerava ili testira u servisu prije puštanja u prodaju te mu se dodjeljuje klasa.

Uređaji A klase su prema iskustvima kupaca u savršenom stanju, s vrlo malim ili čak bez tragova korištenja. Oni su u potpunosti ispravni i kozmetički bez nedostataka, te su njihove cijene nešto više. Ipak, uređaji A klase se smatraju gotovo “kao novi”. Uređaji B klase su također potpuno ispravni, ali imaju minimalne tragove korištenja, obično manje ogrebotine koje ne utječu na funkcionalnost ili performanse, te su nešto povoljniji, iako nisu za svakoga. Uređaji C klase su također ispravni, ali imaju vidljive tragove korištenja, često veće ogrebotine ili pukotine koje ne utječu na funkcionalnost uređaja, ali značajno narušavaju kozmetički izgled.

Osim toga, obnovljeni uređaji se mogu svrstati u Gold klasifikaciju, kada su uglavnom gotovo novi, Silver klasu kada imaju tragove korištenja, ili Demo klasifikaciju za uređaje koji su korišteni kao demonstracijski primjeri u trgovinama ili drugim mjestima, ali nisu prodani. Vraćanje uređaja natrag na tržište može im produžiti životni ciklus za još najmanje pet godina. To je sjajan korak kojim izbjegnemo i prekomjerni elektronički otpad. No, kako bismo vam pružili još bolju uslugu i podršku u odabiru najprikladnijeg proizvoda.

Evo prijedloga za gaming laptop

Kako bismo vam pomogli odabrati pravi prijenosno računalo za igranje, svake godine testiramo mnoge modele, benchmarkirajući ih u popularnim igrama poput Cyberpunk 2077 i Borderlands 3, mjereći raspon boja i svjetlinu njihovih zaslona, određujući vijek trajanja baterije i, naravno, igrajući se s njima. U nastavku smo naveli najbolje prijenosne računale za igranje različitih veličina, cjenovnih razreda i namjena. Za one s ograničenim proračunom za igranje, također imamo posebne stranice za najbolja prijenosna računala za igranje ispod 1.500 dolara i najbolja prijenosna računala za igranje ispod 1.000 dolara.

1.MSI Titan 18 HX 2. Acer Nitro 16 3. MSI Katana 15

Laptop za programiranje

Laptop za programiranje je osmišljen da omogući brzo i dosljedno testiranje koda, opremljen impresivnim procesorima i RAM-om. No, jednako važno kao što je ono što se nalazi “ispod haube”, jest i to da laptop bude lak i udoban. Kvalitetna tipkovnica je neophodna za tipkanje koda. Također je bitno da ekran ne umara oči nakon dugotrajne upotrebe. Ako većinu vremena provodite putujući, razmislite o nečem tankom i laganim za lakši prijenos, kao što je jedan od najboljih Ultrabook-ova.

Sve u svemu, laptopi za programiranje se fokusiraju na nekoliko ključnih aspekata:

  • Procesori
  • RAM
  • Tipkovnica
  • Brzina pohrane

Bez obzira na marku laptopa, ako su ova četiri elementa visoke kvalitete, postoji velika šansa da će se pokazati kao dobar izbor za programiranje.

  1. HP ZBook 15 2. Dell Precision 7530 3. Lenovo ThinkPad P14

Najbolji laptopi za grafički dizajn

Najbolji prijenosni računari za dizajnere trebali bi imati pristojnu količinu RAM memorije, brz procesor (CPU) i snažnu grafičku karticu (GPU). Visokorezolutivni zaslon trebao bi prikazivati ​​široki spektar boja koji precizno odražava stvarni spektar boja. Također će vam trebati puno prostora za pohranu – kombinacija SSD-a s najboljim oblakom za pohranu fotografija idealna je za održavanje sigurnosti vašeg rada izvan mreže i na mreži.

  1. Apple MacBook Pro M1 2. Dell XPS 15 7590 3. Lenovo Thinkpad X1

Iskustva nekih od korisnika

Kupovao više puta, ne vidim nikakav problem. budu ocjenjeni obično je Grade A kao nov, imaš i opcije “open box” to je kad netko vrati nazad u trgovinu, teoretski novo računalo a popust bude dobar. Pogledaš battery cycle da vidiš koliko je puta napunjena. Ostalo te ne treba brinuti jer je sve testirano u tvornici, ako kupuješ manufacturer refurbished macove.

Koliko se ja kužim u geometriju, ja bih uzeo ”refurbished” Mac ako ne mogu novi, istina malo bi teže kod mene prošla takva priča, ali nikad ne reci nikad!
Ono kod čega bih počeo je procesor, i nikada nebih išao ispod M1 chipa i minimalno 16GB RAMa, no ovisno je sve koje su vaše preference, kojim se konkretno poslovima bavite/želite baviti. Osobno sam pikao MBP čisto iz razloga obrade fotografije što ih ja učinim, na duge staze, minimalno desetak godina obzirom vjerujem da mojim stilom rada i korištenja kako MBPa ukupno, tako i bakterije, koja je baš sam neki dan provjerio nakon 23 mjeseca starosti na 99% kapaciteta (ne praznim ispod 25% i ne punim iznad 85%).
U drugom segmentu, uzeti 13′ ili 15′, M1 procesor ili M2 pitanje je?! Obzirom na učinkovitost M1 a znatno malu razliku do M2 punog potencijala, odgovor se nameće sam od sebe! Što se dotikavle tipkovnice, ja sam uzeo UK prilikom narudžbe, a za Hrvatska se slova snalazim copy/paste radnjama, no ipak sam uvjeren da nećete vjerojatno nikada u Hrvatskoj naletjeti na drugu tipkovnicu osim UK/USA ili Hrvatsku, što nije nikakav problem.

Uglavnom te firme koje prodaju refurbished thinkpadove prodaju laptope koji si bili po vecim europskim firmama i sada su ih zamjenili. Ponekad mozes cak naici i na laptope koji su samo stajali na rezervi i prakticki su nekoristeni. Uglavnom te laptope uvijek testiraju prije daljnje prodaje.

bug.hr/forum/topic

Zaključak

Prednosti kupnje refurbished laptopa u odnosu na rabljene su što kupujete od provjerenog prodavača. Dobivate laptop koji nije nov, ali to nećete ni osjetiti. Svi laptopi su testirani i provjereni. Laptopi svjetski poznatih marki su jeftiniji, čak i do 70%. Ušteda pri kupnji uz dobivanje vrhunske kvalitete. Traju 10 puta duže. Poslovni prijenosnici traju dulje zbog kvalitetnijih komponenti i čvrstih kućišta. Bolji od novih! Za istu ili manju cijenu, dobivate bolji laptop nego potrošački koji se brzo kvare. Sada je na vama odluka želite li samo običan prijenosno računalo, radnu stanicu ili ga trebate za posao, programiranje ili igranje igara.Ako ste na početku karijere i trebate laptop za posao, evo nekoliko korisnih savjeta za izradu WordPress stranice. Razmotrite mogućnost kupnje obnovljenog prijenosnog računala – za manje novca dobivate više.

1 misao o “Refurbished laptop: Kako odabrati najbolji uređaj

  1. Povratni ping: Kako odabrati auto osiguranje: Recenzije i iskustva korisnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)