Google Bard AI: Budućnost Interaktivnog AI Chatbota

Google Bard AI, predstavljen kao dio Googleovih inovacija u umjetnoj inteligenciji, ulazi u 2024. godinu s nizom novih funkcionalnosti. Ovaj napredni AI chatbot kombinira obimno znanje svijeta s inteligencijom i kreativnošću velikih jezičnih modela, nudeći korisnicima nove načine interakcije i istraživanja informacija.

Što je Google Bard AI?

Google Bard AI je eksperimentalna usluga konverzacijske AI, pokretana Googleovim Language Model for Dialogue Applications (LaMDA). Ovaj chatbot koristi informacije s interneta za pružanje svježih i kvalitetnih odgovora, pomažući korisnicima da istraže i objasne složene teme na jednostavan način.

Nove funkcionalnosti Google Bard AI u 2024.

Google Bard AI u 2024. godini uvodi niz novih značajki, uključujući:

  1. Bard Advanced: Plaćena verzija Barda koja koristi Gemini Ultra, napredniju verziju trenutne Gemini Nano funkcije.
  2. Gallery: Funkcija koja korisnicima omogućava istraživanje različitih tema i načina na koje se Bard može koristiti za produktivnost, dobrobit, kodiranje i stvaranje sadržaja.
  3. Tasks: Funkcija za vođenje rasporeda zadataka i podsjetnika, možda slično funkcijama koje se koriste za generiranje sažetaka sastanaka ili kreiranje slika.
  4. Sharing Background/Foreground: Mogućnost dijeljenja linkova s mogućnošću postavljanja pozadine i prednjeg plana.
  5. Power Up: Alat koji poboljšava korisničke prompte koristeći AI za proširenje i poboljšanje kvalitete generiranih rezultata​.
Interaktivni chatbot Google Bard AI

Prednosti Google Bard AI

Google Bard AI nudi korisnicima jedinstven pristup informacijama, omogućavajući im da istraže i razumiju složene teme na efikasan način. Kroz interaktivnu komunikaciju, Bard AI pruža odgovore koji su istovremeno informativni i lako razumljivi, čineći ga korisnim alatom za širok spektar korisnika.

Možemo li već koristiti Google Bard AI?

Google Bard AI trenutno je dostupan korisnicima uz nekoliko uvjeta. Da biste isprobali Bard s Gemini Pro modelom, potrebno je posjetiti službenu stranicu Barda i prijaviti se pomoću Google računa. Gemini Ultra će biti dostupan u sklopu Bard Advanced, koji je planiran za uvođenje početkom iduće godine. Bard Advanced predstavlja plaćenu verziju koja korisnicima nudi pristup naprednijim modelima i mogućnostima​​​.

Cijena

Google Bard AI je dizajniran tako da bude dostupan širokom krugu korisnika besplatno, što ga čini atraktivnom opcijom za pojedince i timove koji žele iskoristiti moć generativne AI bez dodatnih troškova. Međutim, Bard Advanced, kao plaćena verzija, nudi dodatne, naprednije mogućnosti, ali detalji o cijenama još nisu objavljeni. Za korištenje Google Barda, potrebno je imati Google račun​​.

Zaključak

Google Bard AI predstavlja značajan korak naprijed u razvoju konverzacijskih AI chatbota. S novim funkcionalnostima i poboljšanjima u 2024. godini, Bard AI postavlja nove standarde u interaktivnoj AI tehnologiji, nudeći korisnicima naprednije i prilagođenije iskustvo. Ove inovacije ne samo da poboljšavaju način na koji pristupamo informacijama, već i otvaraju nova vrata u svijetu umjetne inteligencije.

Pročitajte više o trendovima u AI tehnologiji u digitalnom marketingu na našem blogu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)