Da li ste primijetili da osim Reddita, Google jako gura i Medium?

U posljednje vrijeme, mnogi su primijetili kako Google sve više favorizira sadržaj s Mediuma u svojim rezultatima pretraživanja. Medium, platforma za bloganje i objavljivanje članaka, postaje sve prisutnija na prvim stranicama Google pretraga, zajedno s uobičajenim favoritima poput Reddita. Ono što je posebno zanimljivo je nedavna odluka Mediuma da zabrani AI generirani sadržaj, što bi moglo biti strateški potez za poboljšanje svoje pozicije na Googleu.

Što znači zabrana AI sadržaja na Mediumu?

Nedavna odluka Mediuma da zabrani AI generirani sadržaj mogla bi biti pokušaj da se dodatno umile Googleu. Google, koji se uvijek trudi pružiti što kvalitetnije i relevantnije rezultate pretraživanja, sve više naglašava važnost originalnog, visokokvalitetnog sadržaja. Zabrana AI sadržaja na Mediumu znači da će svi članci biti napisani od strane stvarnih ljudi, što bi trebalo rezultirati boljim kvalitetom i vjerodostojnošću sadržaja.

Prednosti bloganja na Mediumu

Ako ste razmišljali o pokretanju bloga ili traženju nove platforme za svoje pisanje, sada bi moglo biti pravo vrijeme za to na Mediumu. Evo nekoliko razloga zašto je bloganje na Mediumu dobra ideja:

1. Visoko rangiranje na Googleu

Zbog novih pravila i povećane pažnje na kvalitetu sadržaja, očekuje se da će članci objavljeni na Mediumu imati visoku vidljivost na Googleu. To znači da će vaši postovi vjerojatno doseći veću publiku bez potrebe za dodatnim SEO naporima.

2. Jednostavnost korištenja

Medium je poznat po svojoj jednostavnoj i intuitivnoj platformi koja omogućava pisanje, uređivanje i objavljivanje članaka bez komplikacija. Ovo je posebno korisno za one koji nisu tehnički potkovani, ali žele dijeliti svoje misli i ideje online.

3. Komunitet i interakcija

Medium ima snažan komunitet pisaca i čitatelja koji aktivno sudjeluju u raspravama i dijeljenju sadržaja. To vam može pomoći da brzo steknete publiku i povežete se s ljudima koji dijele slične interese.

Pazite na redosljed objava

Jedan važan aspekt bloganja na Mediumu koji ne smijete zanemariti je redosljed objava. Ako prvo objavite članak na Mediumu, a zatim na svojoj domeni, Google to može smatrati dupliciranim sadržajem i penalizirati vašu domenu. Preporučljivo je prvo objaviti sadržaj na svojoj web stranici i postaviti kanoničku vezu prema Mediumu kako biste izbjegli ovu situaciju.

Mišljenja iz zajednice

Važnost redosljeda objava

Neki korisnici ističu važnost redosljeda objava i napominju kako je prije postojala opcija da Medium povuče sadržaj s originalne domene, ali da to sada može uzrokovati probleme s dupliciranim sadržajem.

Iskustva s rangiranjem

Drugi korisnici potvrđuju da su u posljednjih nekoliko dana primijetili porast čitatelja koji dolaze s Googlea na njihove Medium članke, što je znak da Medium zaista dobiva na važnosti u Googleovim rezultatima pretraživanja.

Podrška odluci o zabrani AI sadržaja

Neki blogeri koji već dugo objavljuju na Mediumu pohvaljuju odluku o zabrani AI sadržaja, smatrajući je korakom u pravom smjeru za poboljšanje kvalitete i vjerodostojnosti sadržaja.

Zaključak

Medium se očito trudi poboljšati svoju poziciju na tržištu bloganja i objavljivanja sadržaja, a zabrana AI generiranog sadržaja je korak u tom smjeru. Ako tražite platformu za svoje bloganje, Medium nudi brojne prednosti, od jednostavnosti korištenja do visokog rangiranja na Googleu. Ipak, važno je paziti na redosljed objava kako biste izbjegli probleme s dupliciranim sadržajem i penalizacijama. S obzirom na sve, sada bi moglo biti idealno vrijeme da započnete svoj blog na Mediumu i iskoristite sve prednosti koje ova platforma nudi.

1 misao o “Da li ste primijetili da osim Reddita, Google jako gura i Medium?

  1. Povratni ping: Umjetna inteligencija: Svijet nije spreman za napredak - Linkversity

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)