Kako razmjeniti/prodati backlinkove i zaraditi

Backlinkovi su jedan od ključnih aspekata kada pričamo o web stranicama i blogovima. Njihova svrha je u tome da dižu kredibilitet stranice, dovode promet, ali i pokazuju Google-u da je stranica koju vodimo relevantna i da ju bolje plasira na rezultatima pretraživanja, odnosno poveća SERP rangiranje.

Kratka teorija i objašnjenje backlinkova

Laički objašnjeno, backlink znači da neka druga stranica stavi poveznicu (link) na našu stranicu ili blog. Oni se grade zbog metrika koje se nazivaju DR i DA, ali DR je prioritetniji. DR znači domain raiting, odnosno, to je broj od 1 do 100 koji pokazuje koliko je naša domena “snažna”, koliko je naš sadržaj kvalitetan i vrijedan čitanja. Što je veći DR domene koja linka na nas, to više raste i naš kredibilitet, odnosno naš DR. Vaš DR besplatno možete provjeriti ovdje na alatu Ahrefs.

Nove stranice (otprilike koje nisu starije od godinu dana), većinom ne mogu (dok ne postanu starije), dobiti DR veći od 19, jer je to politika Google-a, jer je to jednostavno prekratak vremenski rok da bi stranica mogla biti toliko kvalitetna.

Dobar DR se smatra većinom od 50 na dalje, s tim da je 70+ odličan, ali i težak za postići.

DR je jako važan zbog gore navedenog, ali i pogotovo ako se taj blog/stranica bavi prodajom backlinkova ili sponzoriranih članaka (guest postova) jer tada stranice koje se oglašavaju kod stranice s visokim DR imaju veće koristi od tih povratnih linkova. Ako želite kupiti post ili link kod nas, javite nam se putem kontakt forme ili emaila.

Kako se grade backlinkovi?

U teoriji i savršenom online svijetu i okruženju, backlinkovi bi se trebali izgraditi organski – laički primjer – netko piše članak o određenoj temi, pa vidi na nekom našem članku neke informacije koje spomene i tada linka na taj naš članak kao referencu ili koristi neki termin koji smo mi objasnili u našem članku, pa stavi naš link na tu riječ (anchor i target URL na eng).

Međutim, taj proces traje godinama, te je u ovom kompetitivnom svijetu SEO-a to jako teško postići organskim rastom. Upravo zbog toga, gotovo svi SEO stručnjaci rade razmjenu linkova ili iste kupuju (jedna od najpoznatijih platforma za kupnju linkova i članaka za naše područje je WhitePress) – kako bi postigli porast metrika u kraćem vremenskom roku.

Najefikasnija je A-B-C razmjena linkova (ako ne pričamo o kupnji), jer kod međusobnog linkanja, Google to prepoznaje, te može blacklistati stranicu i onda se s njom možemo pozdraviti. 🙂

Nedavno smo kreirali FB grupu za razmjenu linkova, pa se slobodno pridružite našoj zajednici kako bi svi uštedili i vrijeme, ali i novac.

Imate blog i želite zaraditi – 3WAY.SOCIAL platforma

Kao što sam već spomenula, postoji mnoštvo platformi za prodaju linkova, sponzoriranih postova i slično. Neke od najpoznatijih su ContentManager.io, WhitePress, LinkDeploy, ValuedVoice i dr. Međutim, sve te platforme imaju dosta velike kriterije i u principu teško je dobiti poštenu cijenu za ono što prodajemo.

Što je 3WAY.SOCIAL platforma?

E sad, dolazimo do jedne platforme koja je tek u rastu i koja me stvarno oduševila. Zove se 3WAY.SOCIAL i namijenjena je razmjeni linkova. Fora je u tome što unesete svoje sajtove i možete zatražiti i dobiti zahtjeve za link placing. Registracija je stvarno jednostavna, kao i sučelje, korisnička podrška je isto odlična. Registrirati se možete ovdje na linku.

Slika zaslona upravljačke ploče platforme 3way.social

Kako platforma funkcionira?

Platforma funkcionira na sljedeći način:

  • Registrirate se
  • Dodate svoje sajtove
  • Čekate narudžbe ili zatražite linkove od drugih izlistanih sajtova

Linkovi se prodaju i kupuju putem kredita na stranici koje možete ili zaraditi (kada odradite backlink zahtjev od neke stranice) ili kupiti. Cijene su stvarno realne i izražene su u kreditima.

Cijena se formira (ili krediti) u DR + promet. Dakle, ako je DR neke stranice 72, a promet “mali”, za svaki link koji date sa te stranice zaraditi ćete 72 kredita. Broj kredita je ekvivalentan dolaru. Dakle 72 kredita su isto kao što i $72. Aplikacija odmah potvrdi vaš placement te su krediti odmah vidljivi na stranici.

Zarađene kredite možete potrošiti na to da kupite backlinkove za svoj sajt/sajtove ili ih možete isplatiti.

Isplata sredstava

Proces isplate je stvarno jednostavan. Klikom na gumb Cash Out, odaberete koliko kredita želite isplatiti (ponavljam, jedan kredit je ekvivalentan jednom američkom dolaru). Naknada za isplatu je 10%, a novac se isplaćuje na PayPal račun. Moja prva isplata je bila odrađena unutar 24h.

3way.social cash out gumb za isplatu sredstava

Zvuči predobro da bi bilo istinito? Evo nekoliko transakcija da se uvjerite 🙂

slika isplata i uplata - zarada 3way.social

I potvrda isplate (unutar 24h)

Potvrda isplate s platforme na 3way.social na PayPal

Ponuda na portalu

S obzirom da je platforma još relativno nova, trenutno postoje samo funkcije koje sam vam navela u članku, te je trenutno još dosta mala konkurencija jer je stranica tek izašla. Ponuda je prilagođenija stranicama na engleskom jeziku, ali i hrvatskim stranicama DR povećava čak i link sa stranih stranica.

ponuda sajtova i blogova i njihovih backlinkova na platformi 3way.social

Zaključak

Izgradnja, razmjena i kupnja backlinkova realnost je današnjeg SEO-a. Željeli mi to ili ne, ako želimo ostati konkurentni, moramo uložiti u linkove da bismo se plasirali na SERP-u i da bi naš sadržaj bio što više čitan (naravno, sadržaj mora biti i kvalitetan i relevantan). Ova platforma ima ogroman potencijal i ako se što više nas sa hrvatskim blogovima prijavi, mogli bi pomoći jedni drugima da rastemo, a usto i dobro zaraditi.

1 misao o “Kako razmjeniti/prodati backlinkove i zaraditi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)